מצרכים
(8-10 מנות)
1 ק"ג בשר (צוואר), טחון פעמיים
3 פרוסות חלה ללא קרום
1 בצל קצוץ דק
1-2 שיני שום קצוצות דק
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (או פטרוזיליה וכוסברה טרייה)
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
2 כפות בהרת
1 כוס מים
2 כפות מיץ לימון
1 כף רסק עגבניות
6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
6 עגבניות גדולות פרוסות בעובי 1/2 ס"מ
שמן זית או שמן רגיל לטיגון
אופן הכנה
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
משרים את החלה במים, סוחטים ומפוררים.
מערבבים את הבשר עם החלה, הבצל, השום ומחצית מכמות הפטרוזיליה. מתבלים במלח, פלפל ומחצית מהבהרת.
מערבבים מים, מיץ לימון, רסק עגבניות, פלפל ומלח עם יתר הפטרוזיליה הקצוצה והבהרת. שומרים בצד.
משמנים תבנית חסינת חום עגולה או מלבנית ומסדרים בה שכבת תפוחי אדמה. מתבלים במלח ופלפל, ומסדרים עליה שכבת עגבניות. משטחים את הבשר הטחון על העגבניות. על הבשר מניחים שכבה נוספת של תפוחי אדמה ומעליה שכבת עגבניות. יוצקים מעל את נוזל התיבול.
מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כשעה. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 15 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים. מגישים חם עם רבעי לימון ולחם טרי.