up למעלה

סלט רוסטביף מבשר ישראלי

 

מצרכים
(4 מנות)
300 גרם רוסטביף קר, חתוך לרצועות
2-3 תפוחי אדמה
300 גרם שעועית ירוקה
1 בצל בינוני פרוס דק
1 פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות
2 עגבניות אדומות וקשות, חתוכות לפלחים

לרוטב:
1 כפית עלי טרגון קצוצים
1/4 כוס מיץ לימון
פלפל לבן ומלח
1 כפית חרדל דיז`ון
1/4 כוס שמן זית

אופן הכנה
מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים אך לא מתפרקים. מניחים להתקרר (רצוי לבשל כמה שעות מראש ולשמור במקרר) ופורסים לקוביות בגודל 2×2 ס”מ.
מנקים את השעועית הירוקה וחותכים לחתיכות באורך 4-5 ס”מ.
מרתיחים מים מומלחים קלות (לא בסיר אלומיניום) ומכינים בצד קערה עם מי קרח. חולטים את השעועית במשך 4-6 דקות (תלוי בגודל), מסננים ומעבירים מיד למי הקרח. מסננים שוב.
בקערה קטנה מערבבים את חומרי הרוטב, מלבד השמן, שאותו מוסיפים בזילוף אחיד תוך כדי טריפה מתמדת.
מערבבים בקערה את תפוחי האדמה, העגבניות, הפלפלים, השעועית, הבצל והבשר. יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות. משהים כחצי שעה ומגישים.

שווה לקרוא

סלט תפוחי אדמה עם בשר כבוש

סלט תפוחי אדמה עם בשר כבוש

מצרכים (4 מנות) 200 גרם…
קרא עוד
סלט פסטה ובשר ישראלי – “אבוד”

סלט פסטה ובשר ישראלי – “אבוד”

מצרכים חומרים ל- 50 מנות:…
קרא עוד
סלט בשר ישראלי ותפוחי עץ

סלט בשר ישראלי ותפוחי עץ

מצרכים (4 מנות) כ-300 גרם…
קרא עוד
הנתח שעושה את ההבדל: הסלט שהופך בתוך 10 דקות לארוחה שלמה

הנתח שעושה את ההבדל: הסלט שהופך בתוך 10 דקות לארוחה שלמה

ארוחה עם בשר ממש לא…
קרא עוד
גודל פונט