up למעלה

סלט רוסטביף מבשר ישראלי

 

מצרכים
(4 מנות)
300 גרם רוסטביף קר, חתוך לרצועות
2-3 תפוחי אדמה
300 גרם שעועית ירוקה
1 בצל בינוני פרוס דק
1 פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות
2 עגבניות אדומות וקשות, חתוכות לפלחים

לרוטב:
1 כפית עלי טרגון קצוצים
1/4 כוס מיץ לימון
פלפל לבן ומלח
1 כפית חרדל דיז`ון
1/4 כוס שמן זית

אופן הכנה
מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים אך לא מתפרקים. מניחים להתקרר (רצוי לבשל כמה שעות מראש ולשמור במקרר) ופורסים לקוביות בגודל 2×2 ס”מ.
מנקים את השעועית הירוקה וחותכים לחתיכות באורך 4-5 ס”מ.
מרתיחים מים מומלחים קלות (לא בסיר אלומיניום) ומכינים בצד קערה עם מי קרח. חולטים את השעועית במשך 4-6 דקות (תלוי בגודל), מסננים ומעבירים מיד למי הקרח. מסננים שוב.
בקערה קטנה מערבבים את חומרי הרוטב, מלבד השמן, שאותו מוסיפים בזילוף אחיד תוך כדי טריפה מתמדת.
מערבבים בקערה את תפוחי האדמה, העגבניות, הפלפלים, השעועית, הבצל והבשר. יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות. משהים כחצי שעה ומגישים.

שווה לקרוא

טטאקי על סלט עלים

טטאקי על סלט עלים

מצרכים למנת הבשר: 400 גרם…
קרא עוד
לביבות תפוחי אדמה ובשר ישראלי

לביבות תפוחי אדמה ובשר ישראלי

כך הופכים קצת בשר קר…
קרא עוד
סלט בקר תאי מבשר ישראלי

סלט בקר תאי מבשר ישראלי

נתח בקר מומלץ: שייטל רכיבים…
קרא עוד
סלט בקר ישראלי וברוקולי

סלט בקר ישראלי וברוקולי

סלט בהשראת המטבח הסיני, אבל…
קרא עוד
גודל פונט