up למעלה

סלט רוסטביף מבשר ישראלי

 

מצרכים
(4 מנות)
300 גרם רוסטביף קר, חתוך לרצועות
2-3 תפוחי אדמה
300 גרם שעועית ירוקה
1 בצל בינוני פרוס דק
1 פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות
2 עגבניות אדומות וקשות, חתוכות לפלחים

לרוטב:
1 כפית עלי טרגון קצוצים
1/4 כוס מיץ לימון
פלפל לבן ומלח
1 כפית חרדל דיז`ון
1/4 כוס שמן זית

אופן הכנה
מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים אך לא מתפרקים. מניחים להתקרר (רצוי לבשל כמה שעות מראש ולשמור במקרר) ופורסים לקוביות בגודל 2×2 ס”מ.
מנקים את השעועית הירוקה וחותכים לחתיכות באורך 4-5 ס”מ.
מרתיחים מים מומלחים קלות (לא בסיר אלומיניום) ומכינים בצד קערה עם מי קרח. חולטים את השעועית במשך 4-6 דקות (תלוי בגודל), מסננים ומעבירים מיד למי הקרח. מסננים שוב.
בקערה קטנה מערבבים את חומרי הרוטב, מלבד השמן, שאותו מוסיפים בזילוף אחיד תוך כדי טריפה מתמדת.
מערבבים בקערה את תפוחי האדמה, העגבניות, הפלפלים, השעועית, הבצל והבשר. יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות. משהים כחצי שעה ומגישים.

שווה לקרוא

טטאקי על סלט עלים

טטאקי על סלט עלים

מצרכים למנת הבשר: 400 גרם…
קרא עוד
פרוסות וייסבראטן עם סלט עגבניות צבעוני וצלפים

פרוסות וייסבראטן עם סלט עגבניות צבעוני וצלפים

מצרכים: לצלי: נתח וויסבראטן מבשר…
קרא עוד
סלט קוסקוס עם בשר קר מבקר ישראלי

סלט קוסקוס עם בשר קר מבקר ישראלי

הבסיס הוא סלט טבולה. החלפנו…
קרא עוד
צלי קר מבשר ישראלי ברוטב פלפל קלוי

צלי קר מבשר ישראלי ברוטב פלפל קלוי

מאת: רפי אהרונוביץ חומרים ל-8…
קרא עוד
גודל פונט