up למעלה

סלט בקר ישראלי וברוקולי

סלט בהשראת המטבח הסיני, אבל הולך טוב גם עם לחם וכוס בירה.
ארוחה קיצית.
מצרכים
(4 מנות)
300 גרם בשר קר צלוי או מבושל,
חתוך לקוביות קטנות או קצוץ
500 גרם ברוקולי טרי מפורק לפרחים קטנים
100 גרם אגוזי קאשיו קלויים

לרוטב:

2 כפות שמן
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ טבעי (או חומץ אורז)
½ כפית זנגוויל טרי, כתוש
1 כפית שמן שומשום
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל חריף יבש, כתוש

אופן הכנה
1. ממלאים סיר (לא מאלומיניום) במים, ממליחים קלות ומביאים לרתיחה. מכינים לצידו קערת מי קרח.

2. חולטים את הברוקולי במשך 3-4 דקות, מסננים ומעבירים מיד למי הקרח.

3. מערבבים את חומרי הרוטב.

4. מסננים שוב את הברוקולי ומערבבים עם הבשר והרוטב. משהים כחצי שעה. מפזרים למעלה את אגוזי הקאשיו ומגישים.

 

תמונה מאתר pixabay.com

שווה לקרוא

לביבות תפוחי אדמה ובשר ישראלי

לביבות תפוחי אדמה ובשר ישראלי

כך הופכים קצת בשר קר…
קרא עוד
סלט בקר תאי מבשר ישראלי #2

סלט בקר תאי מבשר ישראלי #2

  מצרכים 2 פרוסות פילה…
קרא עוד
סלט קוסקוס עם בשר קר מבקר ישראלי

סלט קוסקוס עם בשר קר מבקר ישראלי

הבסיס הוא סלט טבולה. החלפנו…
קרא עוד
טטאקי על סלט עלים

טטאקי על סלט עלים

מצרכים למנת הבשר: 400 גרם…
קרא עוד
גודל פונט