up למעלה
 

סלט בקר ישראלי וברוקולי

סלט בהשראת המטבח הסיני, אבל הולך טוב גם עם לחם וכוס בירה.
ארוחה קיצית.
מצרכים
(4 מנות)
300 גרם בשר קר צלוי או מבושל,
חתוך לקוביות קטנות או קצוץ
500 גרם ברוקולי טרי מפורק לפרחים קטנים
100 גרם אגוזי קאשיו קלויים

לרוטב:

2 כפות שמן
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ טבעי (או חומץ אורז)
½ כפית זנגוויל טרי, כתוש
1 כפית שמן שומשום
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל חריף יבש, כתוש

אופן הכנה
1. ממלאים סיר (לא מאלומיניום) במים, ממליחים קלות ומביאים לרתיחה. מכינים לצידו קערת מי קרח.

2. חולטים את הברוקולי במשך 3-4 דקות, מסננים ומעבירים מיד למי הקרח.

3. מערבבים את חומרי הרוטב.

4. מסננים שוב את הברוקולי ומערבבים עם הבשר והרוטב. משהים כחצי שעה. מפזרים למעלה את אגוזי הקאשיו ומגישים.

 

תמונה מאתר pixabay.com

שווה לקרוא

סלט פסטה ובשר ישראלי – "אבוד"

סלט פסטה ובשר ישראלי – "אבוד"

מצרכים חומרים ל- 50 מנות:…
קרא עוד
סלט בקר תאי מבשר ישראלי

סלט בקר תאי מבשר ישראלי

נתח בקר מומלץ: שייטל רכיבים…
קרא עוד
הנתח שעושה את ההבדל: הסלט שהופך בתוך 10 דקות לארוחה שלמה

הנתח שעושה את ההבדל: הסלט שהופך בתוך 10 דקות לארוחה שלמה

ארוחה עם בשר ממש לא…
קרא עוד
סלט בשר ישראלי ותפוחי עץ

סלט בשר ישראלי ותפוחי עץ

מצרכים (4 מנות) כ-300 גרם…
קרא עוד