up למעלה

סינייה מנגולד ורימון מבשר ישראלי

נתח בקר טרי מומלץ: כתף
רכיבים (ל 6 מנות):
– 500 גר’ בשר בקר טרי טחון משובח מנתח כתף
– 1 כף שמן זית
– 1 בצל קצוץ
– 1 שן שום
– זר עלי מנגולד קצוצים
– 2 כפות טחינה גולמית
– 2 כפות רכז רימון
– 1 לימון סחוט
– חצי כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצות
– מעט מלח ופלפל
– חופן גרגרי רימוןאופן ההכנה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות
– מברישים תבנית בשמן הזית, מניחים עליה את הבשר ואופים כחצי שעה
– בינתיים, מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום עד לשקיפות
– מוסיפים למחבת את עלי המנגולד הקצוצים ומאדים
– מתבלים
– מערבבים את הטחינה, רכז הרימון והלימון עם כוס מים ועם עשבי התיבול ומתבלים
– מסדרים את עלי המנגולד המאודים על הבשר, יוצקים עליהם את נוזל הטחינה ואופים בתנור ב-180 מעלות כ-10 דקות
– מוציאים מהתנור, מקשטים בגרגרי הרימון ומגישים

דבר הדיאטנית:
מנה מצוינת טעימה מאוד ועם ערכים תזונתיים רבים מהבשר שמקבלים חיזוק על ידי תוספת הירקות העליים הירוקים. מנה זו מספקת כמויות גדולות מההמלצה היומית לחלבון, ברזל ואבץ.

ערכים תזונתיים למנה:
כל מנה מכילה 240 קלוריות
9 גרם שומן
20 מ”ג ברזל
30 מ”ג אבץ

שווה לקרוא

המבורגר 200 ג’ קלי קלות מבשר ישראלי

המבורגר 200 ג’ קלי קלות מבשר ישראלי

  המתכון של דוריס קצבים…
קרא עוד
לחמא בעג’ין עם בשר ישראלי

לחמא בעג’ין עם בשר ישראלי

מצרכים (6 מנות) לבצק שמרים:…
קרא עוד
קבב ים תיכוני של ניר צוק

קבב ים תיכוני של ניר צוק

מצרכים: קילו בקר לטחינה -…
קרא עוד
המבורגר עם מח עצמות מבשר ישראלי

המבורגר עם מח עצמות מבשר ישראלי

מצרכים (4 מנות) 800 גרם…
קרא עוד
גודל פונט