up למעלה

סינייה מנגולד ורימון מבשר ישראלי

נתח בקר טרי מומלץ: כתף
רכיבים (ל 6 מנות):
– 500 גר’ בשר בקר טרי טחון משובח מנתח כתף
– 1 כף שמן זית
– 1 בצל קצוץ
– 1 שן שום
– זר עלי מנגולד קצוצים
– 2 כפות טחינה גולמית
– 2 כפות רכז רימון
– 1 לימון סחוט
– חצי כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצות
– מעט מלח ופלפל
– חופן גרגרי רימוןאופן ההכנה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות
– מברישים תבנית בשמן הזית, מניחים עליה את הבשר ואופים כחצי שעה
– בינתיים, מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום עד לשקיפות
– מוסיפים למחבת את עלי המנגולד הקצוצים ומאדים
– מתבלים
– מערבבים את הטחינה, רכז הרימון והלימון עם כוס מים ועם עשבי התיבול ומתבלים
– מסדרים את עלי המנגולד המאודים על הבשר, יוצקים עליהם את נוזל הטחינה ואופים בתנור ב-180 מעלות כ-10 דקות
– מוציאים מהתנור, מקשטים בגרגרי הרימון ומגישים

דבר הדיאטנית:
מנה מצוינת טעימה מאוד ועם ערכים תזונתיים רבים מהבשר שמקבלים חיזוק על ידי תוספת הירקות העליים הירוקים. מנה זו מספקת כמויות גדולות מההמלצה היומית לחלבון, ברזל ואבץ.

ערכים תזונתיים למנה:
כל מנה מכילה 240 קלוריות
9 גרם שומן
20 מ”ג ברזל
30 מ”ג אבץ

שווה לקרוא

קוגלהוף בשר ישראלי ים תיכוני/ השף אבי שטייניץ

קוגלהוף בשר ישראלי ים תיכוני/ השף אבי שטייניץ

חומרים ל-8 מנות לתערובת הבשר:…
קרא עוד
קציצות בשר ישראלי במתכון ממקדוניה

קציצות בשר ישראלי במתכון ממקדוניה

מצרכים (6 מנות) 1 ק"ג…
קרא עוד
הקציצות של שולה מבשר ישראלי

הקציצות של שולה מבשר ישראלי

  שולה נווה ורמוס, מנהלת…
קרא עוד
רגו בשר ישראלי

רגו בשר ישראלי

מצרכים (4 מנות) 400 גרם…
קרא עוד
גודל פונט