up למעלה
 

סטייק פלורנטיני עם בשר ישראלי

 

בטוסקנה מגדלים פרות במיוחד לצורך הכנת הסטייק הפלורנטיני. אבל גם אצלנו יש בשר טרי משובח שלא יבייש את המנה. מי שאוהב את טעם הבשר נטו – זו הבחירה.
מצרכים
(2 מנות)
1 סטייק בקר
(T- Bone) בעובי 5 ס"מ ובמשקל 800 גרם – 1 ק"ג כולל העצם
2 כפות שמן זית
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור, טחון טרי
1 לימון
אופן הכנה
1. מורחים את הסטייק בשמן זית. מתבלים בפלפל ומלח ומעסים את הנתח בידיים כדי להספיג את השמן והתבלינים.

2. משהים את הנתח במשך שעה מחוץ למקרר. הופכים מידי פעם.

3. צולים על גריל פחמים חם במשך 8-10 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת הגשה, מטפטפים מיץ לימון ומגישים על קרש חיתוך עם פלחי לימון. טיפ: מומלץ לא להטביע את הבשר במשרה, אלא להשרותו בשכבת נוזל רדודה ולהפוך אותו מידי פעם.

תמונה מאתר wallhalla.com

שווה לקרוא

תערובות תבלינים לגריל ישראלי #3

תערובות תבלינים לגריל ישראלי #3

מצרכים 500 גרם מלח ים…
קרא עוד
רוטב מנגו- לגריל ולמאכלי עגל מבשר ישראלי

רוטב מנגו- לגריל ולמאכלי עגל מבשר ישראלי

מצרכים (500 מ"ל רוטב) 2…
קרא עוד
משרה 1 לסטייקים מבשר ישראלי

משרה 1 לסטייקים מבשר ישראלי

מצרכים (מתאים ל-2 ק"ג בשר)…
קרא עוד
שיפודי קבב ישראלי

שיפודי קבב ישראלי

מצרכים : 1.5 קילו בשר…
קרא עוד