up למעלה

סטייק פלורנטיני עם בשר ישראלי

 

בטוסקנה מגדלים פרות במיוחד לצורך הכנת הסטייק הפלורנטיני. אבל גם אצלנו יש בשר טרי משובח שלא יבייש את המנה. מי שאוהב את טעם הבשר נטו – זו הבחירה.
מצרכים
(2 מנות)
1 סטייק בקר
(T- Bone) בעובי 5 ס"מ ובמשקל 800 גרם – 1 ק"ג כולל העצם
2 כפות שמן זית
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור, טחון טרי
1 לימון
אופן הכנה
1. מורחים את הסטייק בשמן זית. מתבלים בפלפל ומלח ומעסים את הנתח בידיים כדי להספיג את השמן והתבלינים.

2. משהים את הנתח במשך שעה מחוץ למקרר. הופכים מידי פעם.

3. צולים על גריל פחמים חם במשך 8-10 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת הגשה, מטפטפים מיץ לימון ומגישים על קרש חיתוך עם פלחי לימון. טיפ: מומלץ לא להטביע את הבשר במשרה, אלא להשרותו בשכבת נוזל רדודה ולהפוך אותו מידי פעם.

תמונה מאתר wallhalla.com

שווה לקרוא

שיפודי בקר ישראלי

שיפודי בקר ישראלי

  מצרכים ל- 4 מנות…
קרא עוד
תערובת תבלינים לגריל ישראלי #1

תערובת תבלינים לגריל ישראלי #1

  מצרכים 500 גרם מלח…
קרא עוד
21 טיפים למנגל מושלם

21 טיפים למנגל מושלם

ככה מנגל צריך להיראות: ליקטנו…
קרא עוד
סלסה מקסיקנית- למאכלי גריל ישראלי

סלסה מקסיקנית- למאכלי גריל ישראלי

  מצרכים (500 מ"ל רוטב)…
קרא עוד