up למעלה

סטייק פילה מבשר ישראלי ברוטב שום

מצרכים
(4 מנות)
4 סטייקים פילה במשקל 180 גרם כל אחד
2 ראשי שום מפורקים, לא קלופים
1 כף פלפל שחור, טחון טרי
1 כף גרגירי כוסברה שבורים
1 כוס יין לבן יבש
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 כוסות מרק בשר
1 כף שמן זית לטיגון
מעט רוזמרין קצוץ (או עשב תיבול אחר)
מלח
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 250 מעלות ואופים את שיני השום בתבנית כ-25 דקות, עד שהשום רך מאוד. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן.
מפזרים בצלחת את הפלפל השחור השבור וגרגירי הכוסברה השבורים ומהדקים את התבלינים לסטייקים משני הצדדים.
בסיר קטן מרתיחים את היין עם הבצל הקצוץ, ומבשלים עד שכמעט כל היין מתאדה. מוסיפים את המרק וממשיכים לבשל עד שנשארת כוס אחת. מסננים ושומרים את הנוזל.
בינתיים סוחטים את תוכן שיני השום לממחה, מוסיפים את הנוזל, מסננים ומעבדים עד שמתקבל רוטב חלק. מחזירים לסיר, מתבלים במלח ושומרים חם.
במחבת כבדה ורחבה מחממים שמן ומטגנים את הבשר דקה מכל צד על להבה גבוהה. מקטינים את הלהבה ומטגנים כ-4 דקות מכל צד.
מעבירים לצלחת מחוממת, שופכים את הרוטב למחבת, מוסיפים רוזמרין ומעט מלח, מערבבים דקה ומגישים עם הסטייק.

שווה לקרוא

שרינג – פיקנייה צלויה ברוטב תפוזים ואניס בליווי פרוסות תפוזים מקורמלות

שרינג – פיקנייה צלויה ברוטב תפוזים ואניס בליווי פרוסות תפוזים מקורמלות

ממה מורכב הביס המושלם? כנראה…
קרא עוד
שניצל בקר מבשר ישראלי #1

שניצל בקר מבשר ישראלי #1

מצרכים 6 יחידות שייטל טרי…
קרא עוד
חלונות סינטה ברוטב טופי של אחת ממסעדות הבשר הטובות בארץ

חלונות סינטה ברוטב טופי של אחת ממסעדות הבשר הטובות בארץ

ביקור אצל מתן אברהמס במסעדת…
קרא עוד
בקר בטיגון-ערבוב עם תרד וזנגוויל

בקר בטיגון-ערבוב עם תרד וזנגוויל

בקר בטיגון-ערבוב עם תרד וזנגוויל…
קרא עוד
גודל פונט