up למעלה

סטייק פילה מבשר ישראלי ברוטב שום

מצרכים
(4 מנות)
4 סטייקים פילה במשקל 180 גרם כל אחד
2 ראשי שום מפורקים, לא קלופים
1 כף פלפל שחור, טחון טרי
1 כף גרגירי כוסברה שבורים
1 כוס יין לבן יבש
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 כוסות מרק בשר
1 כף שמן זית לטיגון
מעט רוזמרין קצוץ (או עשב תיבול אחר)
מלח
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 250 מעלות ואופים את שיני השום בתבנית כ-25 דקות, עד שהשום רך מאוד. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן.
מפזרים בצלחת את הפלפל השחור השבור וגרגירי הכוסברה השבורים ומהדקים את התבלינים לסטייקים משני הצדדים.
בסיר קטן מרתיחים את היין עם הבצל הקצוץ, ומבשלים עד שכמעט כל היין מתאדה. מוסיפים את המרק וממשיכים לבשל עד שנשארת כוס אחת. מסננים ושומרים את הנוזל.
בינתיים סוחטים את תוכן שיני השום לממחה, מוסיפים את הנוזל, מסננים ומעבדים עד שמתקבל רוטב חלק. מחזירים לסיר, מתבלים במלח ושומרים חם.
במחבת כבדה ורחבה מחממים שמן ומטגנים את הבשר דקה מכל צד על להבה גבוהה. מקטינים את הלהבה ומטגנים כ-4 דקות מכל צד.
מעבירים לצלחת מחוממת, שופכים את הרוטב למחבת, מוסיפים רוזמרין ומעט מלח, מערבבים דקה ומגישים עם הסטייק.

שווה לקרוא

שווארמה בקר ביתית

שווארמה בקר ביתית

כבר שנים שאנחנו מחפשים את…
קרא עוד
ביף סטרוגנוף מבשר בקר ישראלי

ביף סטרוגנוף מבשר בקר ישראלי

  שלמה רודד, בשרי יוז'י…
קרא עוד
רצועות בשר בקר ישראלי מבושל בנוסח מקסיקני

רצועות בשר בקר ישראלי מבושל בנוסח מקסיקני

מצרכים חומרים ל-50 מנות: 3…
קרא עוד
סטייק מפולפל מבשר ישראלי

סטייק מפולפל מבשר ישראלי

בכל ביסטרו צרפתי תמצאו את…
קרא עוד
גודל פונט