up למעלה

סטייק מבקר ישראלי במשרה רום

טבחי ניו אורלינס הרבו להשתמש ברום להשריית בשר נחות ולא טרי במיוחד, כדי לשמרו ולשפר את טעמו. כך הפך הרום לחלק בלתי נפרד מן הבישול באזור והיום משתמשים בו גם להכנת סטייקים משובחים.
מצרכים
(4 מנות)
4 סטייקים (פילה) במשקל 180 גרם כל אחד
שמן זית לטיגון
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות נענע טרייה קצוצה
מעט מלח

למשרה:

2 כפות רום (רצוי כהה)
1 כף שמן זית
2 שיני שום כתושות
6 גרגירי פלפל אנגלי שבור
מעט פלפלים חריפים יבשים כתושים
פלפל שחור, טחון טרי
1 כפית זרעי כוסברה כתושים

אופן הכנה
1. מערבבים את כל חומרי המשרה. מברישים את הסטייקים במשרה, מכסים ושומרים במשך לילה במקרר.

2. מוציאים את הסטייקים מהמקרר חצי שעה לפני הטיגון, כדי שיהיו בטמפרטורת החדר.

3. מערבבים שמן, מיץ לימון, נענע ומלח, ושומרים בצד.

4. מחממים מחבת כבדה ומטגנים את הסטייקים כדקה מכל צד. מקטינים מעט את הלהבה ומטגנים עוד 4 דקות מכל צד עד לדרגת עשוי למחצה. מעבירים לצלחת, מזלפים מעט מתערובת השמן והלימון ומגישים מיד. מקובל להגיש על יד הסטייק פירות טרופיים כמו אננס, פפאיה או מנגו, מושרים באותו משרה ומטוגנים קלות.

שווה לקרוא

טנזייה עם בשר בקר ישראלי

טנזייה עם בשר בקר ישראלי

מיקי ניר שף מלון דן…
קרא עוד
אסקלופ עגל מבקר ישראלי עם אווז מעושן

אסקלופ עגל מבקר ישראלי עם אווז מעושן

מצרכים (8 מנות) 8 פרוסות…
קרא עוד
בשר בקר ישראלי בפלפלים

בשר בקר ישראלי בפלפלים

מנה סינית קלאסית. בדרך כלל…
קרא עוד
חלונות סינטה ברוטב טופי של אחת ממסעדות הבשר הטובות בארץ

חלונות סינטה ברוטב טופי של אחת ממסעדות הבשר הטובות בארץ

ביקור אצל מתן אברהמס במסעדת…
קרא עוד
גודל פונט