up למעלה

משרה 2 לשיפודים מבשר ישראלי

 

מצרכים
(מתאים ל-2 ק”ג בשר)
2 כפות תמצית רימונים (להשיג בשווקים) מדוללת ב-1/2 כוס מים
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול מגורר
2 כפות שמיר קצוץ
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור, טחון טרי
מעט סוכר
אופן הכנה
מערבבים את כל המרכיבים או מרסקים במעבד מזון בהפעלות קצרות.
משרים את הבשר, מסננים ומייבשים לפני הצלייה. בעת הצלייה רצוי להרטיב מדי פעם את הבשר במשרה.
הערה: משך ההשריה של בקר לגריל נע משעה אחת לנתחים עדינים במרקם ובטעם כגון פילה או שייטל, ועד 48 שעות לנתחים גסים יותר כגון פלדה (כסליים) או אווזית. מטרתה של המשרה הוא לא רק לתת טעם וארומה אלא גם לרכך את הבשר.

 

תמונה מאתר pixabay.com

שווה לקרוא

רטבים שונים לבשר ישראלי על האש

רטבים שונים לבשר ישראלי על האש

  מתוך "ספר הבשר" ,…
קרא עוד
שישליק נתח קצבים במרינדה ים תיכונית

שישליק נתח קצבים במרינדה ים תיכונית

ניר עופר ממעדניית דלישס עם…
קרא עוד
שבלולי מותן בקר ישראלי

שבלולי מותן בקר ישראלי

  מצרכים ל- 12 שיפודים…
קרא עוד
שישליק קווקזי עם בשר בקר ישראלי

שישליק קווקזי עם בשר בקר ישראלי

  בקווקז מקובל להכין שישליק…
קרא עוד
גודל פונט