אופן הכנה
1. קוצצים יחד את האנשובי, הצלפים, הפטרוזיליה ופירורי הלחם, עד לקבלת תערובת גסה. (אפשר להכין את התערובת במעבד מזון ובהפעלות קצרות).
2. משטחים את פרוסות הבשר בפטיש, מניחים פרוסה על משטח העבודה, ומניחים עליה פרוסת חזה אווז מעושן. מניחים כפית מתערובת המילוי .מגלגלים את הבשר למעטפות. מהדקים עם קיסם שינים או קושרים בחוט מטבח (ראה טיפ). מכינים באותה צורה את שאר המעטפות.
3. מגלגלים את המעטפות בקמח, ומנערים קלות כדי להיפטר מקמח עודף.
4. מחממים שמן זית במחבת עבה ורחבה ומטגנים את המעטפות משני הצדדים, עד שהן מזהיבות.
5. מוסיפים למחבת את היין, מתבלים בעדינות במלח ופלפל, מכסים ומבשלים על להבה בינונית במשך 6-7 דקות.
6. מעבירים את המעטפות לצלחת חמה, מוסיפים את עלי המרווה למחבת ומבשלים את הרוטב עד שהוא סמיך. יוצקים את הרוטב על המעטפות ומגישים עם אורז או תפוחי אדמה מבושלים. טיפ – חוט מטבח אפשר להשיג בחנויות המתמחות בכלי בית. אפשר גם להשתמש בחוט שפגט רגיל ודק. |