up למעלה
 

מעורב בשר ישראלי

מרגישים בשלים לקחת את המעורב הירושלמי הישן והטוב לרמה הבאה? ההצעה שלנו: מעורב שמכינים לא מעוף אלא מבקר ישראלי טרי וטוב, מתבלים בבהרט ומגישים על מצע מושלם של עגבניות צלויות וטחינה ביתית משובחת

אודי ברקן | MAKO

המצרכים (4 מנות):

  • 200 גרם כבד עגל ישראלי טרי, פרוס וחתוך לקוביות של 1X1
  • 200 גרם לב עגל ישראלי טרי נקי מגידים ושומן, פרוס וחתוך לקוביות של 1X1
  • 200 גרם סקירט סטייק (נתח קצבים) ישראלי טרי, חתוך לקוביות של 1X1
  • 2 כפות בהרט
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 50 גרם שומן מהלב, חתוך לקוביות קטנטנות (אפשר להמיר ב-4 כפות שמן זית)
  • 3 בצלים, פרוסים

לעגבניות הצלויות:

  • 2 כוסות עגבניות שרי אדומות, חצויות
  • 2 כוסות עגבניות שרי צהובות, חצויות
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 1 פלפל חריף, קצוץ
  • 2 כפות סילאן
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 כפות עלי תימין טרי
  • מיץ מלימון אחד

לטחינה:

  • 250 גרם טחינה גולמית
  • מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
  • מים קרים
  • כפית שטוחה מלח

להגשה:

  • טחינה
  • שקדים פרוסים, קלויים
  • כוסברה קצוצה
  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים
  • שמן זית

 

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את קוביות הבשר (כל נתח בנפרד) עם הבהרט, המלח והפלפל ומניחים בצד.
  2. העגבניות: מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו, מערבבים את כל החומרים בתבנית התנור וצולים כחצי שעה, עד שהעגבניות משחימות.
  3. מכינים את הטחינה: טורפים בקערה גדולה את הטחינה עם מיץ וקליפת הלימון. מוסיפים מים בהדרגה ותוך כדי טריפה עד לקבלת המרקם הרצוי. ממליחים ומערבבים שוב.
  4. מחממים את שומן הלב במחבת כבדה עד שהוא נמס ומטגנים את הבצלים עד השחמה. מוציאים ומחזירים את השומן למחבת.
  5. מחממים את המחבת היטב, מוסיפים את נתחי הלב ומטגנים כדקה. מוציאים.
  6. מחממים את המחבת שוב ומטגנים את הכבדים כדקה. מוציאים.
  7. מחממים את המחבת שוב ומטגנים את הסקירט כדקה. מוציאים.
  8. מחזירים את הבצלים ונתחי הבשר למחבת יחד עם הכוסברה וקליפת הלימון. כשנוזלי הצלייה רותחים מכבים את האש.
  9. להגשה: מורחים בתחתית כל צלחת טחינה, שופכים את המעורב עם מעט מנוזלי הצלייה, מפזרים שקדים, כוסברה ועגבניות צלויות ומזלפים שמן זית.

שווה לקרוא

מיני סטייק שפיץ שייטל עם קולרבי צלוי וסלט

מיני סטייק שפיץ שייטל עם קולרבי צלוי וסלט

קונים שפיץ שייטל מבשר בקר…
קרא עוד
אסקלופ עגל מבקר ישראלי עם אווז מעושן

אסקלופ עגל מבקר ישראלי עם אווז מעושן

מצרכים (8 מנות) 8 פרוסות…
קרא עוד
צלי עגל ישראלי במילוי ערמונים

צלי עגל ישראלי במילוי ערמונים

שלמה רודד, רשת "יוז'י". החומרים…
קרא עוד
סטייק פילה מבשר ישראלי ברוטב שום

סטייק פילה מבשר ישראלי ברוטב שום

מצרכים (4 מנות) 4 סטייקים…
קרא עוד