up למעלה

לחמא בעג’ין עם בשר ישראלי

מצרכים
(6 מנות)
לבצק שמרים:
1/2 שקית שמרית
1/2 כפית סוכר
3 כוסות קמח
כ-1 כוס מים חמימים
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן

למלית:
500 גרם בשר בקר (צוואר, כתף), טחון
3 בצלים בינוניים קצוצים דק
1 כוס עגבניות קלופות, חתוכות ומסוננות היטב (אפשר משומרות)
1 כף רסק עגבניות
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כפית סומק (לא חובה)
1 כף מיץ לימון
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
מעט פלפלים חריפים יבשים כתושים
1/4 כוס צנובר קלוי או פיסטוק חלבי קלוף וקלוי

אופן הכנה
מכינים את הבצק: בקערית מערבבים את השמרית, הסוכר, חצי כוס קמח וחצי כוס מים חמימים. משאירים לתסוס כ-10 דקות במקום חמים.
על משטח עבודה או לקערת המערבל שופכים את המלח ואת יתרת הקמח ומערבבים היטב. יוצרים גומה במרכז ויוצקים את תערובת השמרים. מוסיפים את השמן ואת יתרת המים ומערבבים. לשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק מבריק וגמיש. אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח, ואם הוא יבש- מעט מים. יוצרים כדור מהבצק, משמנים ומכסים במגבת. מניחים לתפוח כשעה (עד שהבצק מכפיל את נפחו).
בינתיים מערבבים בקערה את הבשר עם שאר חומרי המלית, טועמים ומתבלים.
מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ועל משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה עגול ודק (2-3 מ”מ עובי).
משמנים ומקמחים תבנית אפייה שטוחה ומניחים את עלי הבצק.
מחלקים את תערובת הבשר בין ששת העלים ומשטחים את התערובת על כל עלה. משאירים שוליים צרים מסביב לבשר.
מניחים לפיצות לתפוח 15 דקות במקום חמים ובנתיים מחממים את התנור ל-220 מעלות.
אופים כ-15 דקות עד ששולי הבצק משחימים ותופחים והבשר מוכן. מגישים חם עם סלט ירקות. מגישים בנפרד שמן זית ולימון, שאותם מזליפים על הפיצה החמה.
הערה: במקום “פיצות” אישיות אפשר להכין “פיצה” משפחתית גדולה או הרבה “פיצות” קטנטנות.

שווה לקרוא

קוגלהוף בשר ישראלי ים תיכוני/ השף אבי שטייניץ

קוגלהוף בשר ישראלי ים תיכוני/ השף אבי שטייניץ

חומרים ל-8 מנות לתערובת הבשר:…
קרא עוד
קציצות מבקר ישראלי בלימון וכוסברה

קציצות מבקר ישראלי בלימון וכוסברה

  המתכון מבוסס על מאכל…
קרא עוד
מפרומה (כרובית) מבשר ישראלי

מפרומה (כרובית) מבשר ישראלי

חלק א' 1/2 ק"ג בשר…
קרא עוד
צ’ילי קון קרנה עם שעועית מש

צ’ילי קון קרנה עם שעועית מש

השף ניר צוק מכין את…
קרא עוד
גודל פונט