אופן הכנה
1. מטגנים בצל ושום במעט שמן זית עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את הבשר, עשבי התיבול והתבלינים ומטגנים על להבה נמוכה במשך מספר דקות, עד שהבשר מתפורר ומאבד את צבעו האדום.
2. מניחים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר, מתקנים תיבול, מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
3. מניחים את עלי הפילו בערימה וחותכים רצועות ברוחב 10 ס"מ. מכסים את הרצועות במגבת יבשה, ועליה מניחים מגבת לחה.
4. נוטלים רצועה ומניחים בקצה כפית מלית. מקפלים לכיסן משולש . מקפלים באותו אופן את שאר הרצועות.
5. במחבת רחבה מחממים שמן בעומק 1 ס"מ ומטגנים את הכיסונים משני הצדדים מעל להבה בינונית, עד שהמשולשים נעשים זהובים ופריכים. מניחים על מגבת נייר לספיגת השמן.מגישים חם, אפשר ומקובל עם מעט אבקת סוכר וקינמון. הערה: במקום לטגן את הכיסונים אפשר לאפות אותם כ- 12 דקות בחום של 200 מעלות. במקרה זה יש לשמן את עלי הפילו לפני המילוי. |