up למעלה
 

כדורי בשר ישראלי ללא ביצים – לקטנים ולגדולים

במוצרי בשר טחון, כמו קציצות או כדורי בשר, אפשר לוותר על ביצים. מה ששומר עליהם שלמים הוא המיוזין – אותו חלבון שנמצא בבשר ומתמצק בזמן הקציצה או הטחינה.
היעדר ביצים במתכון מאפשר להכינו גם לפעוטות בגיל שבעה חודשים.
חומרים ל-40 כדורי בשר בינוניים:
1 ק"ג בשר בקר רזה מכתף או שייטל טחון פעמיים
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1 בצל מגורד בפומפייה וסחוט מנוזלים
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
צרור פטרוזיליה קצוצה מאוד
אופן הכנה:
מערבבים את הבשר עם כל החומרים (אפשר במיקסר או ללוש בידיים כאילו היה בצק). מניחים לכמה שעות במקרר.
יוצרים כדורי בשר שטוחים מעט וצולים על מחבת פסים או טפלון (אפשר לצלות בגריל של תנור 6-7 דקות מכל צד.
רצוי להגיש עם רוטב עגבניות, טחינה או כל רוטב אחר ולגוון באמצעות ירקות מבושלים או קלויים בתנור.
בשר טחון

בשר טחון הוא מוצר רגיש, שכן טחינתו מגדילה את שטח הפנים וחושפת אותו למתקפה של חיידקים. אך אם מבשלים או מקפיאים אותו מיד אם טחינתו, לא יאונה לו כל רע. למאכלים כמו רוטב ספגטי או מוסקה, שבהם מטגנים את הבשר הטחון משתמשים בנתחים רזים יחסית כמו כתף, פאלדה או צלעות. בקציצות מטוגנות במחבת, בגריל או על האש משתמשים בבשר המכיל כ-15% שומן כמו צוואר או קשתית.

התמונה מאתר pixabay.com

שווה לקרוא

כדורי בשר ישראלי באננס וצי`לי ל-6 סועדים

כדורי בשר ישראלי באננס וצי`לי ל-6 סועדים

מצרכים 600 גרם בשר בקר…
קרא עוד
מפרומה (כרובית) מבשר ישראלי

מפרומה (כרובית) מבשר ישראלי

חלק א' 1/2 ק"ג בשר…
קרא עוד
קישואים ממולאים מחאלב עם בשר ישראלי

קישואים ממולאים מחאלב עם בשר ישראלי

מצרכים (4 מנות עיקריות או…
קרא עוד
לחמא בעג'ין עם בשר ישראלי

לחמא בעג'ין עם בשר ישראלי

מצרכים (6 מנות) לבצק שמרים:…
קרא עוד