לתערובת הבשר:
3 פרוסות לחם לבן
500 גרם בשר טחון
3 שיני שום
חצי צרור כוסברה
חצי בצל קטן
2 כפות פירורי לחם
1 ביצה
1. תערובת הבשר: משרים את פרוסות הלחם במים כשתי דקות וסוחטים היטב.
2. במטחנת בשר או במעבד מזון טוחנים את הבשר, הלחם הסחוט, השום, הבצל והכוסברה.
3. מערבבים את תערובת הבשר עם ביצה ופירורי לחם ומתבלים במלח ופלפל. שומרים במקרר.
4. הרוטב: מטגנים בסיר שטוח ורחב עם מעט שמן בצל, שום ופלפל חריף.
5. מוסיפים לסיר רסק ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים כרבע שעה, מתבלים במלח, פלפל, כורכום וכמון.
6. בינתיים מטגנים את החציל בשמן עמוק, מספיגים את השמן בנייר סופג ומוסיפים לסיר עם הרוטב. מבשלים כ-3 דקות נוספות.
7. יוצרים כדורים מתערובת הבשר ומוסיפים אותם לסיר עם הרוטב. מבשלים תוך רתיחה עדינה כ- 20 דקות.
8. מגישים לצד לחם רך לניגוב או אורז לבן.
קרדיט: וואלה!
צילום: אפיק גבאי