up למעלה

כדורי בשר אווריריים

היופי בכדורי בשר הוא שהם טעימים בכל גיל, ילדים קטנים אוהבים אותם עם אורז לבן, וכמבוגרים תנו לנו לחם לניגוב ואנחנו הכי מאושרים בעולם. ניר צוק משלב בבלילה של הבשר הטחון גם לחם לבן וגם פירורי לחם מה שהופך אותם לאווריריים ונימוחים במיוחד. אליהם מצטרף רוטב עגבניות עשיר ויש לכם סיר התענגות לכל המשפחה.

מצרכים:

לתערובת הבשר:
3 פרוסות לחם לבן
500 גרם בשר טחון
3 שיני שום
חצי צרור כוסברה
חצי בצל קטן
2 כפות פירורי לחם
1 ביצה

כדורי בשר של ניר צוק (אפיק גבאי)

לרוטב העגבניות:
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 בצל קצוץ
3 כפות רסק עגבניות
1 קופסה של עגבניות מרוסקות
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1 חציל חתוך לקוביות
מלח ופלפל

כדורי בשר של ניר צוק (אפיק גבאי)

אופן ההכנה:

1. תערובת הבשר: משרים את פרוסות הלחם במים כשתי דקות וסוחטים היטב.

2. במטחנת בשר או במעבד מזון טוחנים את הבשר, הלחם הסחוט, השום, הבצל והכוסברה.

3. מערבבים את תערובת הבשר עם ביצה ופירורי לחם ומתבלים במלח ופלפל. שומרים במקרר.

4. הרוטב: מטגנים בסיר שטוח ורחב עם מעט שמן בצל, שום ופלפל חריף.

5. מוסיפים לסיר רסק ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים כרבע שעה, מתבלים במלח, פלפל, כורכום וכמון.

6. בינתיים מטגנים את החציל בשמן עמוק, מספיגים את השמן בנייר סופג ומוסיפים לסיר עם הרוטב. מבשלים כ-3 דקות נוספות.

7. יוצרים כדורים מתערובת הבשר ומוסיפים אותם לסיר עם הרוטב. מבשלים תוך רתיחה עדינה כ- 20 דקות.

8. מגישים לצד לחם רך לניגוב או אורז לבן.

 

קרדיט: וואלה!

צילום: אפיק גבאי

שווה לקרוא

ראש השנה בטעם ישראלי: נתח בשר חגיגי ברכז רימונים

ראש השנה בטעם ישראלי: נתח בשר חגיגי ברכז רימונים

נתח בשר חגיגי ברכז רימונים…
קרא עוד
שפונדרה ברוטב ברביקיו, סיידר ודבש

שפונדרה ברוטב ברביקיו, סיידר ודבש

בסוף הצלייה מתקבל נתח עסיסי…
קרא עוד
סעודת קצבים: חזה בקר ברכז רימונים

סעודת קצבים: חזה בקר ברכז רימונים

יש סודות שרק הקצבים מכירים,…
קרא עוד
טאג’ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת

טאג’ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת

שמישהו יחמם את הקוסקוס, יש…
קרא עוד
גודל פונט