up למעלה

כבד עגל ישראלי בלימון

מצרכים
ל- 4 סועדים
600 גרם כבד עגל פרוס לפרוסות בעובי 6-8 מ”מ
שמן זית לטיגון
קמח
פלפל לבן
מלח
6 עלי מרווה טריים
מיץ מי 1 לימון
אופן הכנה
1. מנקים את פרוסות הכבד. מסירים את הקרום ( אם הקצב לא עשה זאת) ומנקים משומן. 2. מקמחים את פרוסות הכבד ומנערים מעודף קמח. 3. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הכבד במהירות, כחצי דקה מכל צד. נזהרים לא לייבש את הכבד. החלק הפנימי צריך להישאר ורוד. 4. מעבירים את הפרוסות המטוגנות לצלחת מחוממת ומתבלים בפלפל ומלח. 5. מוסיפים למחבת את מיץ הלימון ואת עלי המרווה. מביאים לרתיחה תוך כדי קרצוף, מחזירים את הכבד ומבשלים עוד כחצי דקה מכל צד. מגישים מיד עם הרוטב. מצוין עם מחית תפוחי אדמה.

שווה לקרוא

מעטפות עגל בקר ישראלי במחבת

מעטפות עגל בקר ישראלי במחבת

  אין כמעט מטבח שלא…
קרא עוד
אסקלופ מבשר ישראלי בנוסח וינאי (שניצל)

אסקלופ מבשר ישראלי בנוסח וינאי (שניצל)

מצרכים (4 מנות) 4 פרוסות…
קרא עוד
סטייק מבקר ישראלי במשרה רום

סטייק מבקר ישראלי במשרה רום

טבחי ניו אורלינס הרבו להשתמש…
קרא עוד
סטייק פילה מבשר ישראלי ברוטב שום

סטייק פילה מבשר ישראלי ברוטב שום

מצרכים (4 מנות) 4 סטייקים…
קרא עוד
גודל פונט