מיקי ניר שף מלון דן פנורמה
החומרים:
- 1 ק"ג כתף בקר
- 8 יח' בצל גדול פרוס
- 250 גרם שזיפים שחורים מגולענים
- 250 גרם משמש מיובש מושרה במים
- 250 גרם שקדים שלמים קלופים ומטוגנים לפי הטעם פלפל שחור/מלח
- מעט זעפראן
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מטגנים בשמן את הבצל הפרוס ומוסיפים את הבשר. מוסיפים את הפירות היבשים ומתבלים. מוסיפים מעט מים ומבשלים על להבה קטנה כשעתיים וחצי, עד שהבשר מוכן. לקראת סוף הבישול מוסיפים את השקדים המטוגנים.
אפשר ואף רצוי לבשל בטגי'ן (כלי דמוי חרוט עשוי חרס המיועד לבישול איטי ונמצא במטבחים של יוצאי צפון אפריקה) ולהגישו לשולחן.
|