up למעלה

טלה חובק עולם

 

טלה חובק עולם

 

מאת מיקי ניר שף ראשי , מלון דן פנורמה תל-אביב

 

כבר במקרא מוזכר הכבש בהקשר של משה שהיה רועה צאן . כשחודש היישוב היהודי בארץ בעת החדשה חודשה גם מסורת גידול הצאן . עדר צאן היה במקווה ישראל כבר בסוף המאה ה-19 , אך רק 20 שנה אחר כך , כתוצאה משיתוף פעולה בין מתיישבים יהודים לרועים ערבים , החלו להופיע עדרי כבשים במושבות היהודיות .

עד לקום המדינה בשר הטלה היה בנמצא בעיקר במגזר הערבי . עם גל העליות מארצות ערב, ובהמשך , מהמדינות המוסלמיות של בריה"מ לשעבר , חזרה "עטרה ליושנה " ולמגדלי הכבשים היתה עדנה .

בשר טלה מתאים כמעט לכל שיטות הבישול המוכרות : מצלייה על הגריל דרך אפייה בתנור, ועד כל סוגי התבשילים . הזמינות של בשר טלה גבוהה לאורך כל השנה , ותבשילי טלה נחשבים גורמה.

מאחר שבשר טלה מזוהה עם טעמים ים תיכוניים הוא ערב לחיכנו כמעט בכל צורת הגשה :כבשר טחון , כקבב וקציצות , בצורה של כתף טלה צלוי בתנור ונפרס בשלמותו , צוואר טלה ממולא אורז או בורגול, צנוברים ובשר טחון , תבשילי קדרה כאוסובוקו טלה , וסנייה .

במטבח הבוכרי אנו מוצאים : אושפלו וגודגוז'דה: במטבח העירקי – אינגרי ואת המילויים של הקובות השונות: ובמטבח הגרוזיני אנו מוצאים הרבה צלעות ומרקים . כדי להשביח את טעמם של תבשילי בשר רבים ניתן לערבב בשר בקר טרי טחון יחד עם בשר טלה.

 

צוואר טלה ממולא
קציצות טלה

שווה לקרוא

הכל אודות טלה

הכל אודות טלה

הכל אודות טלה   לקדרה…
קרא עוד
שגר ושכח: נתחי בשר נהדרים במינימום עבודה

שגר ושכח: נתחי בשר נהדרים במינימום עבודה

אנחנו חובבים רציניים של בשר,…
קרא עוד
גרסה ביתית צנועה לאסדו ישראלי

גרסה ביתית צנועה לאסדו ישראלי

האסדו, שהוא נתח מהקשתית, ייאפה…
קרא עוד