up למעלה

עקרונות לצלייה מוצלחת

 

מוגש ע”י מועדון הקצבים של מועצת הבקר
לקראת יום העצמאות, כדאי לרענן את מה שאנו יודעים על מנגל טוב של נתחי בשר בקר טרי ועסיסי:
עקרונות לצלייה מוצלחת
1. סבלנות היא מילת מפתח בצליית בשר. חובה לחכות עד שהפחמים יהפכו לגחלים לוחשות.
2. כדאי להשאיר לפחות 10 ס”מ בין הפחמים (מקור החום) לרשת (הבשר).
3. לפני הצלייה, על הבשר להיות בטמפרטורת החדר.
4. רצוי לייבש מעט את הבשר בעזרת מגבת.
5. כדאי להמליח את הבשר רק לקראת סוף הצלייה (שכן המלח סופח נוזלים), ואם הבשר מוכשר, כדאי לקמץ בכמות המלח. לפלפל ניתן לפני הצלייה.
6. לתוספת ניחוח מעושן, ניתן לפזר גבעולי רוזמרין וטימין טריים מעל הבשר בזמן הצלייה.
7. בשר טרי וטוב אינו זקוק להרבה תבלינים וגם לא לרטבים. אם בכל זאת אוהבים, רצוי להגיש בצד.
8. רצוי לשמור בקבוק (שפריצר) ולהתיז ממנו מים ברגע שהאש אוחזת בבשר (קורה בייחוד שמשתמשים בבשר שמן או ברטבים המכילים סוכרים ושמן).
מהם הנתחים המתאימים ביותר למנגל מוצלח?
על כך התייעצו עם הקצב שלכם בקצבייה.

שווה לקרוא

יום עצמאות עסיסי

יום עצמאות עסיסי

יום עצמאות עסיסי מוגש ע"י…
קרא עוד
21 טיפים למנגל מושלם

21 טיפים למנגל מושלם

ככה מנגל צריך להיראות: ליקטנו…
קרא עוד
עצות לבישול מנות עיקריות מבשר בקר טרי

עצות לבישול מנות עיקריות מבשר בקר טרי

מועדון הקצבים של מועצת הבקר…
קרא עוד
טיפים ל”על-האש” – עקרונות לצלייה מוצלחת

טיפים ל”על-האש” – עקרונות לצלייה מוצלחת

‏13 מאי 2008 מאת רפי…
קרא עוד
גודל פונט