up למעלה

טאג’ין של לחי עגל ופירות יבשים

מספיק שתקדישו לעצמכם חצי יום כדי להפיק את הפלא הזה שכולל בשר ישראלי איכותי לצד המון תבלינים ופירות יבשים

צילום: דרור עינב, אוכל טוב

צילום: דרור עינב, אוכל טוב

 

המצרכים :

  • 1 ק”ג לחי עגל מבשר ישראלי טרי, חתוך לקוביות (מומלץ לבקש מהקצב)
  • שמן זית
  • 12 שיני שום, קלופות
  • 2 בצלים גדולים, פרוסים
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית כמון (אופציונלי)
  • רבע כפית קינמון (אופציונלי)
  • רבע כפית הל (אופציונלי)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • חצי כוס שזיפים מיובשים
  • חצי כוס משמשים מיובשים
  • חצי כוס תאנים מיובשות
  • 50 מ”ל סילאן
  • ליטר ציר עוף או מים

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים שמן זית לסיר עמוק ומזהיבים מעט את שיני השום.
  2. מוסיפים את הבצל הפרוס ומטגנים עד שהוא מתחיל להשקיף מעט.
  3. מוסיפים את קוביות לחי הבקר ומשחימים אותן היטב מכל הכיוונים למשך כחמש דקות תוך ערבוב קל מפעם לפעם.
  4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב כך שהטעמים שלהם ישתחררו ויעטפו היטב את כל נתחי הבשר.
  5. מוסיפים את הפירות היבשים ויוצקים את הסילאן. מערבבים שוב על מנת שכל הטעמים יתפזרו באופן שווה בסיר ומבשלים כשתי דקות.
  6. יוצקים לסיר את ציר העוף או מים. מביאים לרתיחה קלה ומנמיכים ללהבה הכי נמוכה שניתן. מבשלים עם מכסה בסבלנות על אש נמוכה למשך כ-3 שעות לפחות (מוסיפים ציר על פי הצורך).
  7. מגישים לצד קוסקוס חם. מומלץ לעטר את המנה במעט שקדים קלופים וקצוצים.

שווה לקרוא

בטעם של חורף: תבשיל בשר ייחודי למתקדמים

בטעם של חורף: תבשיל בשר ייחודי למתקדמים

אם אתם מגדירים את עצמכם…
קרא עוד
ארוחה בקדירה: תבשיל צוואר בקר עם דלעת וצ’ילי

ארוחה בקדירה: תבשיל צוואר בקר עם דלעת וצ’ילי

הכיף הכי גדול בתבשילי קדירה…
קרא עוד
זאורבראטן – “בשר חמוץ”

זאורבראטן – “בשר חמוץ”

  "בשר חמוץ " הוא…
קרא עוד
ויטלו טונטו

ויטלו טונטו

מנה של מסעדות אצלכם על…
קרא עוד
גודל פונט