up למעלה

טאג`ין בקר ישראלי ופירות יבשים

הטאג`ין הוא שמו של כלי חרס. במטבח הצפון אפריקני הוא משמש בעיקר לבישול איטי ועדין של נתח בקר או כבש רזים, עם פירות וירקות. במקום הטאג`ין אפשר להשתמש בקערת חרס כבדה וגדולה או בסיר כבד וגדול.
מצרכים
(4 מנות)
700 גרם בשר בקר (כף, שייטל, פאלש, ויסבראטן)
1 בצל קצוץ
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
2 מקלות סלרי קצוצים
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית זנגוויל טחון
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית קינמון טחון
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
100 גרם משמשים מיובשים
100 גרם תפוחי עץ מיובשים
100 גרם שקדים קלופים (גם מהקליפה הפנימית)
1.5 כוסות מרק בשר
אופן הכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בטאג`ין, בקדירת חרס או בסיר כבד, מערבבים את כל החומרים חוץ מהמרק.
מחממים את מרק הבקר ויוצקים על תערובת הבשר.
סוגרים את הכלי (אם האטימה אינה טובה יש להניח 2 שכבות נייר אפייה בין הכלי ומכסה). אופים במשך שעתיים וחצי. מגישים חם עם קוסקוס.

שווה לקרוא

ארוחה בקדירה: תבשיל צוואר בקר עם דלעת וצ’ילי

ארוחה בקדירה: תבשיל צוואר בקר עם דלעת וצ’ילי

הכיף הכי גדול בתבשילי קדירה…
קרא עוד
בטעם של חורף: תבשיל בשר ייחודי למתקדמים

בטעם של חורף: תבשיל בשר ייחודי למתקדמים

אם אתם מגדירים את עצמכם…
קרא עוד
תבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואים

תבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואים

בשביל המתכון החגיגי הזה לא…
קרא עוד
זאורבראטן – “בשר חמוץ”

זאורבראטן – “בשר חמוץ”

  "בשר חמוץ " הוא…
קרא עוד
גודל פונט