up למעלה

טאג’ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת

שמישהו יחמם את הקוסקוס, יש לנו פה מנה למות: טאג’ין אוסובוקו מבשר ישראלי טרי, עם כל מיני תוספות שבדרך כלל אין באוסובוקו שלנו, וממש הגיע הזמן שיהיה. שנתחיל?

טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת

צילום: נמרוד סנדרס

 

המצרכים (4 מנות):

  • 1 ק”ג אוסובוקו בקר ישראלי טרי, חתוך ל-3-4 פרוסות
  • 3-4 כפות שמן
  • 1-2 בצלים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
  • 1 כוס משמשים מיובשים (עדיף אוזבקיים)
  • חתיכת דלעת במשקל 400 גרם, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 בטטה קטנה, קלופה וחתוכה גס
  • 1 דלעת ערמונים קטנה, מנוקה מהזרעים וחתוכה גס
  • 1 מקל קינמון
  • חצי כפית כמון טחון
  • כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 4 כפות מיץ לימון טרי
  • מים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבשר וצורבים כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה.
  2. מוציאים את הבשר לצלחת, מוסיפים לסיר את הבצל והגזר ומטגנים מעל להבה גבוהה תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, עד להשחמת הירקות.
  3. מוסיפים את המשמשים, הדלעת, הבטטה, דלעת הערמונים והתבלינים, ומחזירים פנימה את הבשר הצרוב.
  4. מוסיפים את מיץ הלימון ומים עד גובה הבשר. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מעל להבה נמוכה כשעתיים וחצי או עד שהבשר נימוח.

* מגישים עם קוסקוס או אורז.

שווה לקרוא

שפונדרה ברוטב ברביקיו, סיידר ודבש

שפונדרה ברוטב ברביקיו, סיידר ודבש

בסוף הצלייה מתקבל נתח עסיסי…
קרא עוד
המלצת הקצב: תבשיל בקר בבירה

המלצת הקצב: תבשיל בקר בבירה

הקצב של מסעדת מו מו…
קרא עוד
איך מכינים קדירת בקר מעולה בלי מתכון?

איך מכינים קדירת בקר מעולה בלי מתכון?

בשביל להכין תבשיל קדירה בשרי…
קרא עוד
תבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואים

תבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואים

בשביל המתכון החגיגי הזה לא…
קרא עוד
גודל פונט