ביקור אצל מתן אברהמס במסעדת הדסון מבהיר למה מדובר באחת ממסעדות הבשרים הטובות בארץ: הסוד הוא בחומרי הגלם המשובחים. ויש גם בונוס, מתכון לחלונות סינטה ברוטב טופי יפני
"בשר הבקר הישראלי הוא בעיני הכי טעים בעולם לא רק ברמת הפטריוטיות, אלא גם ברמת הטעם, אחוזי השומן ומבנה השריר. יש משהו באקלים הישראלי שהופך את הבשר למאוד טעים וכמובן גם מאוד מתאים לחך המקומי", מסביר אברהמס למה הוא תמיד יעדיף בקר ישראלי טרי. "בסוף אין סודות, הכל מתחיל ונגמר בחומרי הגלם וכמו שאני אומר לטבחים שלי – אל תפריעו לחומר הגלם, נותר לנו רק לטפל בעדינות בחומר הגלם הנפלא הזה".
אברהמס בחר להכין חלונות ניו יורק, עשוי מנתח סינטה, שכמובן אהוב מאוד על הקהל הישראלי. הסינטה נצרבת כאן עד לדרגת מדיום רייר, נפרסת ומונחת על גבי רוטב טופי יפני. "מדובר במנה שהיא בהשראה יפנית ואמריקאית – מה שהופך את החיבור המפתיע הזה לדווקא מאוד ישראלי בעיניי".
מנה ראשונה שמתאימה לחלוקה של שלושה אנשים
120 גרם סינטה
מלח
פלפל
לרוטב:
1/3 כוס סויה יפנית
כף דבש
כפית יוזו
3 שיני שום
קליפת לימון
כוכב אניס
כף פלפל שחור שלם
שני בצלי שאלוט חצויים
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1. הכנת הרוטב: מביאים את כל המרכיבים (למעט החמאה) לסף רתיחה ומאחסנים לילה במקרר.
2. לאחר הקירור מסננים ומביאים שוב לסף רתיחה. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה תוך כדי טריפה עד הסמכה. טועמים ומתקנים תיבול.
3. צורבים את הסינטה במחבת ברזל, למספר דקות קצרות מארבעת הצדדים, עד לדרגת מדיום – רייר, מתבלים במלח – פלפל תוך כדי צריבה.
4. מוזגים את הרוטב לצלחת שטוחה, עליו מניחים את פרוסות הבשר ומגישים.
קרדיט: וואלה