אופן הכנה
1. מערבבים את חומרי המשרה בקערה גדולה מזכוכית או נירוסטה (לא אלומיניום). מוסיפים את הבשר ומשרים לפחות יומיים, אך עדיף 4 ימים. הופכים את הבשר מידי פעם.2. מוציאים את הבשר מהמשרה ומייבשים היטב.3. מערבבים 2 כפות קמח עם מלח ופלפל ומעסים את הבשר בתערובת.
4. בסיר עבה וגדול מטגנים את הבשר בחצי מכמות השומן עד שהבשר משחים מכל הצדדים.
5. מסננים את נוזל המשרה ומוסיפים לסיר.
6. מוסיפים לסיר את שאר החומרים פרט לשארית השמן והקמח. מבשלים על סף רתיחה בסיר סגור כ- ½ 3 שעות, עד שהבשר רך מאוד.
7. מוציאים את הבשר לצלחת גדולה ומכסים בנייר כסף על מנת לשמור על חומו. מסננים את נוזלי הבישול.
8. בסיר נקי מחממים את שארית השמן. תוך כדי בחישה מוסיפים לשמן הרותח את שארית הקמח, עד שנוצרת רביכה. מטגנים תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהרביכה משחימה מעט, ומוסיפים בזרם איטי את נוזלי הבישול. מערבבים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
9. פורסים את הבשר לפרוסות בעובי ½ ס`מ. מסדרים בצלחת הגשה ויוצקים למעלה מעט מן הרוטב. מגישים עם תפוחי אדמה מבושלים ומלפפון כבוש ביתי. את שאר הרוטב מגישים בכלי נפרד. הערה: אפשר להגיש גם קר, ללא הרוטב, עם לחם ומלפפון חמוץ. |