up למעלה

המבורגר עם מח עצמות מבשר ישראלי

מצרכים
(4 מנות)
800 גרם בשר טחון (צוואר או תערובת של צוואר וירך)
4-5 חתיכות עצם באורך 5-6 ס"מ כל אחת, עם מח
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
1/2 כוס פטרוזיליה
שמן זית או שמן רגיל
3/4 כוס יין לבן יבש
אופן הכנה
בעזרת סכין קטנה משחררים את המח מן העצם ודוחפים בעזרת האצבע לכיוון הפתח הרחב. חותכים את מח העצם לקוביות קטנות.
בסיר קטן מרתיחים מים. מכינים קערה עם מי קרח. כאשר המים רותחים, חולטים את מח העצם במשך דקה ומעבירים מיד למי הקרח. מצננים 2-3 דקות, מסננים ושומרים בצד.
מערבבים את הבשר עם הפטרוזיליה ומח העצם ומתבלים במלח ופלפל. יוצרים 4 קציצות עגולות (לא לדחוס את הבשר).
במחבת כבדה מחממים שמן. מטגנים את ההמבורגר על צד אחד כ-2 דקות והופכים. מטגנים עוד 4 דקות, הופכים ומטגנים עוד 2 דקות, עד לדרגת עשוי למחצה.
מעבירים את ההמבורגרים לצלחות הגשה מחוממות. שופכים מהמחבת את השמן ומוסיפים למחבת יין לבן. מקרצפים את הדפנות והקרקעית, מצמצמים מעל להבה גבוהה עד שהנוזלים מצטמצמים ל-1/3 מנפחם ויוצקים את הרוטב על ההמבורגרים. מגישים עם תפוחי אדמה, סלט, פלחי לימון ורוטב ווסטרשייר.

תמונה מאתר pixabay.com

שווה לקרוא

קבב ים תיכוני של ניר צוק

קבב ים תיכוני של ניר צוק

מצרכים: קילו בקר לטחינה -…
קרא עוד
כיסוני בשר ישראלי מטוגנים

כיסוני בשר ישראלי מטוגנים

  בצק פילו הוא חוויה…
קרא עוד
קציצות בשר ישראלי עם פיסטוק חלבי

קציצות בשר ישראלי עם פיסטוק חלבי

בשר טחון ואגוזים הם שילוב…
קרא עוד
מפרומה (כרובית) מבשר ישראלי

מפרומה (כרובית) מבשר ישראלי

חלק א' 1/2 ק"ג בשר…
קרא עוד