מצרכים
(4 מנות)
800 גרם בשר טחון (צוואר או תערובת של צוואר וירך)
4-5 חתיכות עצם באורך 5-6 ס"מ כל אחת, עם מח
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
1/2 כוס פטרוזיליה
שמן זית או שמן רגיל
3/4 כוס יין לבן יבש
אופן הכנה
בעזרת סכין קטנה משחררים את המח מן העצם ודוחפים בעזרת האצבע לכיוון הפתח הרחב. חותכים את מח העצם לקוביות קטנות.
בסיר קטן מרתיחים מים. מכינים קערה עם מי קרח. כאשר המים רותחים, חולטים את מח העצם במשך דקה ומעבירים מיד למי הקרח. מצננים 2-3 דקות, מסננים ושומרים בצד.
מערבבים את הבשר עם הפטרוזיליה ומח העצם ומתבלים במלח ופלפל. יוצרים 4 קציצות עגולות (לא לדחוס את הבשר).
במחבת כבדה מחממים שמן. מטגנים את ההמבורגר על צד אחד כ-2 דקות והופכים. מטגנים עוד 4 דקות, הופכים ומטגנים עוד 2 דקות, עד לדרגת עשוי למחצה.
מעבירים את ההמבורגרים לצלחות הגשה מחוממות. שופכים מהמחבת את השמן ומוסיפים למחבת יין לבן. מקרצפים את הדפנות והקרקעית, מצמצמים מעל להבה גבוהה עד שהנוזלים מצטמצמים ל-1/3 מנפחם ויוצקים את הרוטב על ההמבורגרים. מגישים עם תפוחי אדמה, סלט, פלחי לימון ורוטב ווסטרשייר.