לאחר שנים שבהן שווק בארץ כמעט אך ורק בשר קפוא, חלה בזמן האחרון התקדמות גדולה בכל הקשור לשיווק בשר טרי. לעומת הבשר הקפוא המגיע באיכות ירודה בגלל המים והכימיקלים המוזרקים לו, הבשר הטרי מגיע מבֶּקר הזוכה לתזונה טובה ומגיע לשווקים בגיל המתאים.
רבים עדיין חושבים כי בשר בקר אינו בריא בשל תכולה גבוהה של כולסטרול. אך מסתבר שיש בבשר בקר פחות כולסטרול ממה שנוטים לחשוב. בנוסף לכך בשר הבקר הוא מקור מצוין לחלבונים, לברזל ולויטמינים מקבוצת B12.
בשר הבקר מתחלק באופן בסיסי לחלקים קדמיים ואחוריים, אך החלוקה החשובה יותר היא על פי איכות הבשר ורכותו. כאן מבחינים בין החלקים ה`פעילים` בגוף הבהמה, כמו שריר הזרוע, הכתף והצוואר, לבין חלקים ה`נייחים` הרכים כמו שייטל, סינטה ופילה. |