על גידול בקר בישראל, על ייבוא עגלים, ועל מכת הגנבות הנפוצה כל כך בשנים האחרונות
ראיון עם חיים דיין
"השוק הישראלי צורך בשנה כ-45,000 טון בשר בקר טרי שהם כ-200,000 עגלים ופרות", אומר חיים דיין, מנכ"ל אמב"ל (ארגון מגדלי בשר לבקר) בראיון מיוחד לקראת האביב – עונת השיא של צריכת בשר בישראל. החגים העונתיים, פסח ויום העצמאות, מגדילים את צריכת בשר הבקר בשוק הישראלי הן עבור תבשילים בארוחות חגיגיות והן עבור מנגלים ופיקניקים.
אילו גזעים בעיקר גדלים בישראל?
עדר הבקר לבשר בארץ מונה כ-50,000 ראש, בעיקר מגזעי סימנטל, שראלה ולימוזין, וכמובן, הסימפורד – גזע הישראלי שפותח בארץ. 35,000 ראש מתוכם מגיעים לשחיטה בכל שנה ומצטרפים לכ-80,000 פרות מגזע הולשטיין ישראלי שסיימו את שנות תנובת החלב שלהן ומיועדות גם הן לבשר.
לארץ גם מיובא מספר גדול של עגלים לשחיטה. בשנת 2006 הובאו ארצה 110,000 עגלים לשחיטה, 45% מהם היו מגזעי מרעה מאוסטרליה והשאר מגזעי חלב מאירופה.
היכן מגדלים בארץ בקר לבשר, האם יש הבדל בין הפרות באזורים השונים?
גידול הבקר נעשה בכל רחבי הארץ, החל ממטולה בצפון ועד ישובי חבל לכיש, חוות השקמים וקיבוץ אור הנר בדרום. הגזעים הם אותם גזעים, אולם בדרום הארץ ממדי גופו של הבקר קטנים יותר מאשר בצפון הארץ, בשל מקורות מזון טבעיים דלים יותר.
מה מצבנו מבחינת צריכת בשר בקר לעומת מדינות אחרות בעולם?
בשנים האחרונות עלתה צריכת בשר הבקר הטרי בישראל והיא עומדת היום על 18 ק"ג לנפש, אולם זהו עדיין נתון מהנמוכים בעולם. בארה"ב, למשל, צורך כל אדם 42 ק"ג בשר בקר בשנה ואילו בארגנטינה הנתון הוא 58 ק"ג לנפש.
|