up למעלה

גלילות בקר וגזרים צבעוניים

נתח האווזית פחות מוכר, אבל עשיר בטעם. השף ניר צוק מכין ממנו מנה מרשימה של גלילות בקר צרובות במילוי גזרים צבעונים

נתח האווזית הנקרא גם אגוז, נמצא בחלקו האחורי של הבקר. בנתח נהוג להשתמש לרוב בתבשילי קדירה ארוכים או לטחינה, אבל הפעם פורס אותו ניר צוק דק, משטח עם פטיש שניצלים וצורב על מחבת במילוי גזרים צבעוניים. את הגזר הצבעוני ניתן להחליף בגזר רגיל ושורש פטרוזיליה. החליטה הקצרה של הגזרים תרכך אותם מעט ותעשיר את טעמם, אך עדיין ניתן יהיה לחוש במרקמם הפריך.

גלילות מועצת הבקר (מערכת וואלה! NEWS)

צילום: אפיק גבאי

מצרכים:

500 גרם אווזית מנתח בקר ישראלי טרי
3 גזרים צבעוניים (סגול, לבן, צהוב) או גזר רגיל ושורש
שמן זית
מלח ופלפל

להגשה:
אשכול עגבניות שרי

 

אופן ההכנה:

1. קולפים את הגזרים, חותכים למקלונים וחולטים כמה דקות במים רותחים לריכוך חלקי.

2. פורסים דק את נתח האווזית, מניחים בין שתי יריעות ניילון נצמד או נייר אפיה ודופקים מעט עם פטיש שניצלים לשיטוח.

3. מתבלים במלח ופלפל את הנתחים, מסדרים כמה מקלוני גזרים במרכזו של כל אחד, מגלגלים וסוגרים עם קיסם.

4. מלהיטים מחבת כבדה וצורבים את הגלילות מכל הצדדים. מתחילים מהצד של התפר כדי שלא יפתחו.

5.צורבים על אותה המחבת אשכול עגבניות שרי שלם ומגישים לצד הגלילות.

 

 

קרדיט: וואלה

שווה לקרוא

בשר בקר ישראלי בפלפלים

בשר בקר ישראלי בפלפלים

מנה סינית קלאסית. בדרך כלל…
קרא עוד
בקר בטיגון-ערבוב עם תרד וזנגוויל

בקר בטיגון-ערבוב עם תרד וזנגוויל

בקר בטיגון-ערבוב עם תרד וזנגוויל…
קרא עוד
טנזייה עם בשר בקר ישראלי

טנזייה עם בשר בקר ישראלי

מיקי ניר שף מלון דן…
קרא עוד
שניצל בקר ישראלי בציפוי שומשום

שניצל בקר ישראלי בציפוי שומשום

מצרכים חומרים ל-50 מנות: 10…
קרא עוד
גודל פונט