נתח האווזית פחות מוכר, אבל עשיר בטעם. השף ניר צוק מכין ממנו מנה מרשימה של גלילות בקר צרובות במילוי גזרים צבעונים
נתח האווזית הנקרא גם אגוז, נמצא בחלקו האחורי של הבקר. בנתח נהוג להשתמש לרוב בתבשילי קדירה ארוכים או לטחינה, אבל הפעם פורס אותו ניר צוק דק, משטח עם פטיש שניצלים וצורב על מחבת במילוי גזרים צבעוניים. את הגזר הצבעוני ניתן להחליף בגזר רגיל ושורש פטרוזיליה. החליטה הקצרה של הגזרים תרכך אותם מעט ותעשיר את טעמם, אך עדיין ניתן יהיה לחוש במרקמם הפריך.
500 גרם אווזית מנתח בקר ישראלי טרי
3 גזרים צבעוניים (סגול, לבן, צהוב) או גזר רגיל ושורש
שמן זית
מלח ופלפל
להגשה:
אשכול עגבניות שרי
1. קולפים את הגזרים, חותכים למקלונים וחולטים כמה דקות במים רותחים לריכוך חלקי.
2. פורסים דק את נתח האווזית, מניחים בין שתי יריעות ניילון נצמד או נייר אפיה ודופקים מעט עם פטיש שניצלים לשיטוח.
3. מתבלים במלח ופלפל את הנתחים, מסדרים כמה מקלוני גזרים במרכזו של כל אחד, מגלגלים וסוגרים עם קיסם.
4. מלהיטים מחבת כבדה וצורבים את הגלילות מכל הצדדים. מתחילים מהצד של התפר כדי שלא יפתחו.
5.צורבים על אותה המחבת אשכול עגבניות שרי שלם ומגישים לצד הגלילות.
קרדיט: וואלה