גריל פחמים
הצעד הראשון להצלחת הבשר על האש הוא הכנת גריל הפחמים. הנה צרור עצות המתאימות לכל סוגי הגריל ולכל סוגי הבשר:
– יש להבעיר את הפחמים חצי שעה לפני שמתחילים לצלות. הפחמים מוכנים כאשר הם מכוסים בשכבת עפר ואין עוד להבה !
– אם הגריל מספיק גדול, כדאי להשאיר אזור קטן ללא גחלים ולהניח עליו את הבשרים שכבר נצלו.
– כ – 10 דקות לפני הצלייה מניחים את הרשת על הפחמים כדי שתתלהט במידה הנכונה. רצוי למרוח את השמן על הרשת מיד עם הנחתה על הגריל ולא כשהיא לוהטת, אחרת השמן ישרף מיד.
– אין להצמיד את הרשת לפחמים. מרחק מינימלי הוא 5 ס"מ, אך עדיף 10 ס"מ.
– את הרשת כדאי לנקות במברשת פליז מיד בתום הצלייה ולא לחכות למנגל הבא.
– לפני הבערת הפחמים יש להכין בהישג יד את כלי העבודה הדרושים. הכי חשוב – מלקחיים להפיכת הבשר וכלי לריסוס מים למקרה שתפרוץ להבה.
– מספר דקות לפני הצלייה כדאי להוסיף לפחמים עץ ארומטי, שהושרה במשך שעתיים במים. העצים המומלצים הם הדרים, זית או אגוז. אפשר להשיג אותם בחנות המתמחה בציוד לקמפינג ובמעדניות מיוחדות. גם עשבי תיבול ישמחו להתחבר לפחמים. עשבים עם ארומה חזקה כמו רוזמרין, קורנית ומיורן מומלצים במיוחד.
– אם יש ברשותכם גריל עם מכסה, כדאי לנצל עובדה זו ולעבוד עם מכסה סגור. באופן זה פיזור החום יעיל יותר, אין סכנה שהשומן הנוזלי יתלקח (שיטה בדוקה ל "החרבת" הבשר), ובכלל, טעמו של הבשר מעודן יותר.
תמונה מאתר pixabay.com
|