מה חגיגי יותר וריחני יותר מארוחת חג עשירה של בשר בקר טרי ויין.
אך איזה יין נבחר לארוחה, עם איזה יין נכין את הרוטב ומה נוסיף לתבשיל?
היינן יותם שרון, מיקבי ברקן, מלמד אותנו פרק בהלכות התאמת בשר ויין
לארוחת בשר בוחרים יין שמתאים בצבעו למנה. אם מדובר בבקר טרי שצבעו אדום, גם היין יהיה אדום. אם מדובר בעגל טרי ובהיר נגיש יין לבן. בוחרים יין גם בהתאם לצורת ההכנה. אם מדובר בבשר עם רוטב יש להתחשב באופי הרוטב כדי להתאים לו את היין. אם מכינים את הרוטב מיין אדום משובח מומלץ להגיש בארוחה את אותו יין.
להלן טבלה שתסייע לכם לבחור את היין המתאים למנות בקר טרי
סוג/שם היין
|
שם הנתח/דרך הכנה
|
יין אדום יבש: פינו נואר, סירה או שיראז
|
תבשילי קדרה
|
לבן חצי יבש: אמרלד ריזלינג
|
בשר עגל עם פירות יבשים
|
אדום איטלקי עשיר: בארולו או אמרונה, או יין הרמיטאז' צרפתי מהזן סירה
|
ביף סטרוגנוף ותבשילי בקר (תבשיל בשר ברוטב עשיר)
|
יינות אדומים מדרום צרפת מהזן שיראז. יינות אדומים ספרדיים מחבל נבארה
|
צ'ולנט או קסולה (בקר ושעועית בבישול ארוך)
|
יין אדום צעיר ומלא טעם: זינפאדל או שיראז
|
גולאש
|
יין אדום: בוז'ולה, קברנה צעיר, קיאנטי
|
המבורגר
|
יין אדום קליל: מרלו, פטיט סירה
|
בקר וסטייקים על האש
|
יין אדום עשיר: קברנה סוביניון. יין לבן עשיר: שרדונה
|
רוסטביף, סינטה או סטייק פילה במחבת
|
יין אדום קליל: מרלו, פינו-נואר
|
בשר עגל צעיר ובהיר
|
יין מתקתק: שיראז אוסטרלי
|
להכנת רטבים מתקתקים
|
יין חמצמץ אדום: קיאנטי
|
להכנת רטבים בסגנון איטלקי על בסיס עגבניות
|
תמונה מאתר wallhalla.com |