עם העלייה בגיל חלה ירידה יחסית בדרישות הגוף לאנרגיה (קלוריות), אולם הצורך בחלבונים וברכיבי תזונה חיוניים אחרים איננו משתנה באופן ניכר.
לכן חשוב מאוד לבחור במזונות עשירים ברכיבי תזונה מזינים, כמו ברזל, סידן, אבץ וויטמין B12. קשישים רבים סובלים מתת תזונה או תזונה לקויה העלולה לגרום למחלות ואף להחמירן.
אחד המינרלים החשובים ביותר לגיל הזהב הוא הברזל.
קשישים נמצאים בסיכון לחוסר ברזל עקב מספר גורמים:
1. ספיגה נמוכה של ברזל עקב ירידה בחומציות הקיבה.
2. איבוד דם עקב מחלות שונות.
3. נטילת תרופות הפוגעות בספיגת הברזל, גורמות לאיבוד דם ממערכת העיכול (כמו אספירין) או שפוגעות בתיאבון ובחושי הטעם והריח.
4. בעיות בשיניים/בשיניים התותבות שגורמות לקשיים בלעיסה ולפצעים בפה. בין היתר, חלה ירידה בצריכת מוצרי בשר שנחשבים קשים יחסית ללעיסה.
5. מצב כלכלי קשה המגביל את מגוון המזון שקונים.
6. קושי פיזי בבישול או העדר מוטיבציה לבשל, בעיקר אם הקשיש חיים בגפו.
7. הימנעות מבשר בקר עקב החשש שהוא מעלה את רמות הכולסטרול.
ניתן לשפר את תזונת הקשישים ובכך להגביר את צריכת הברזל במספר דרכים, ביניהן: עזרה בעריכת הקניות, בבישול ובאכילה במידת הצורך,
כך שכדאי לדאוג לקשיש למסגרת שבה ניתן לאכול יחד.
אסטרטגיות נוספות:
תמונה מאתר pixabay.com