up למעלה
 

ארגנטינה קטנה באור הנר

ארגנטינה קטנה באור הנר

מאת: מאיה קיסרי


18 קצבים, כולם אוהדי בשר מוצהרים, הגיעו ב-20 במאי לסדנת אסאדו בקיבוץ אור הנר. אור הנר עצמו הוא קיבוץ של יוצאי ארגנטינה והסדנה, כך הובטח להם, תעסוק באסאדו הגזעי, על מקורותיו, דרכי הכנתו וכל מה שצריך לדעת על מנת להיות אסאדור מקצועי.
חלקה הראשון של הסדנה הוקדש ללימוד על ארגנטינה,ארץ הבשר, ההיסטוריה שלה, גזעי הבקר ואזורי הגידול, והגסטרונומיה שלה.
בחלקה השני של הסדנה נחלקו המשתתפים לשלוש תחנות. תחנת אסאדו (צליית הבשר), תחנת אמפנדס (או לימוד אופן ההכנה), ותחנת סלטים ורוטב צ'ימיצ'ורי ההכרחיים לכל אסאדו טוב שמכבד את עצמו.
בתחנת תורת צליית הבשר למדו המשתתפים ממשה זלצמן ה"אסאדור" לבחור נתחי בשר, על תהליך יישון הבשר הדרוש, על גריל הפחמים, הפריז'ה (גריל רשת) – תכונותיו ויתרונותיו, על אופן הכנת הגחלים ועל מלאכת הצלייה. דליה (קוקי) זלצמן לימדה את המשתתפים איך להכין אמפנדס ארגנטיניים אמיתיים ובהמשך ניצח משה על הכנת הסלטים ורוטב הצ'ימיצ'ורי המקצועי. ואז, כשהריחות סחררו את המשתתפים ובלוטות הרוק החלו להגביר את פעילותן, הגיע העת לסעודת מלכים על טהרת האסאדו המשובח והתוספות. בסיום חזרו המשתתפים הביתה שבעים ומרוצים ובחיקם… תעודת אסאדור מוסמך.

 

 

 

 

שווה לקרוא

נפלאות הטחון

נפלאות הטחון

  לאחר שנמכור את כל…
קרא עוד
כל סכין והקצב שלה

כל סכין והקצב שלה

  דב לובלינסקי ואייל כץ,…
קרא עוד
פינת המגדל – גם העגל לפעמים בדיאטה

פינת המגדל – גם העגל לפעמים בדיאטה

פינת המגדל - גם העגל…
קרא עוד
7 טיפים קיציים

7 טיפים קיציים

   לקראת הקיץ מגיש לכם…
קרא עוד