ארוחה טובה לא חייבת לקחת יותר מכמה דקות, אם רק יש בידכם את הנתח הנכון. ניר צוק מכיר לכם את נתח השייטל וצורב פרוסות דקיקות על מחבת עם מעט מרווה ויין לבן להעשרת טעמים
שפיץ שייטל הוא אחד הנתחים המשובחים שרק לאחרונה זכה לאהדת הקהל. הוא מצטיין בטעם בשרי עמוק, רך ועסיסי מאוד וזול יותר מחבריו המיוחסים, האנטרקוט, הפילה והסינטה. במטבח הוא מתאים למגוון שיטות בישול בגריל או במחבת, לשיפודים, שניצלים ואסקלופים ואפילו כנתח שלם לצלי, לתבשילים ולקדירות.
הפעם בגרסת האסקלופ, נפרוס לפרוסות דקיקות או נבקש מהקצב שיעשה זאת עבורנו. נצרוב על המחבת ונוסיף מעט עלי מרווה ויין לבן להעשרת הטעמים. שימו לב לא לצרוב את הבשר יתר על המידה על מנת לא לייבש אותו.
צריבה קלה על המחב ויש לכם ארוחה. אסקלופ שייטל ביין לבן (צילום: אפיק גבאי)
600 גרם נתח שפיץ שייטל מבשר בקר ישראלי
מעט עלי מרווה טרייה (או רוזמרין)
1 כוס יין לבן
מלח ופלפל
1. פורסים דק דק את השייטל (ניתן גם לדפוק עם פטיש שניצלים).
2. צורבים את פרוסות השייטל משני הצדדים צריבה קלה בלבד ומתבלים במלח ופלפל.
3. יוצקים יין למחבת עם הפרוסות הצרובות ומוסיפים נגיעות של מרווה
קרדיט: וואלה