איפה ואיך עושים מנגל טוב עם מרינדה מוצלחת
לקראת עונת המנגלים, לנוחיותכם , מקבץ טיפים להכנת מנגל ורשימת מקומות מורשים.
איך ?
1. בשר בקר כמו אנטריקוט ופילה כדאי לתבל במלח גס ובתערובת פלפלת/או פלפל שחור גרוס- בלבד, על מנת לא לפגוע בטעם.
2. לכל סוג בשר אפשר להתאים מרינדה (משרה):
- קבב – מרינדה של כמון, פלפל שחור, מלח, פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ, בשר שמן ושומן כבש.
- פרגיות – מלח, פלפל שחור וכמון או פפריקה לפי הטעם.
- כנפיים – מרינדה של שום, פפריקה, שמן, כורכום, דבש ורוטב סויה.
- לבבות/שקדים וכבדים – מי שאוהב, יכול להשחיל על השיפוד ולתבל בתבלינים יבשים של מלח, פלפל וכמון לבחירה.
- סטייק – מרינדה של שמן, שום, פפריקה, כורכום, פלפל שחור גרוס, מעט כמון ויין אדום יבש.
- אפשר לשפד גם כבד אווז על האש, שהוא מעודן יותר, וליצור לו טעם מיוחד בליווי תבלינים של מלח, פלפל וכמון.
- צלעות כבש או כל בשר כבש – רצוי להשרות במרינדה של שמן זית, שום ועשבי תיבול, יום קודם , על מנת לעדן את הטעם החזק של בשר הכבש.
- בשר טלה – לתבל רק במלח ופלפל והפעם כדי לא לפגוע בטעמו העדין.
3. רצוי להדליק את האש כשעה לפני הצלייה בכדי לעבוד עם גחלים אדומות ולא אש גלויה.
4. קבב וקציצות למיניהם – רצוי להכין לקראת הסוף, כשהאש נמוכה יותר, כדי להימנע מהכנת יתר.
5. הכינו תמיד בקבוק מים ליד המנגל לוויסות החום והאש.
6. הניחו את הבשרים השמנים פחות ראשונים כדי שהשומן לא יטפטף ולא יצא עשן.
7. חשבו את כיוון הרוח והניחו את המנגל עם כיוון הרוח ולא נגדו: אתם צריכים להיות עם הגב לרוח כדי שהעשן לא יגיע אליכם.
8. לפני צליית הבשר, אפשר לזרוק לגחלים רוזמרין, מרווה או טימין למשך שתי דקות. כך מקבלות הגחלים את ניחוח התבלין והבשר זוכה לארומה מיוחדת.
איפה?
אתרי מנגל מורשים מהצפון לדרום:
מאת: אסנת איתן, דוברת רשות הטבע והגנים
- חורשת טל
- אכזיב
- נחל עיון
- ג"ל יחיעם
- עין אפק
- כרמל – שוויצריה הקטנה
- בית שערים
- כוכב הירדן
- מעין חרוד
- גן השלושה
- עין פרת
- בית גוברין
- ירקון ואפק
- עין חמד
- עינות צוקים
- אשכול
- עין עבדת – רק ביציאה מהחניון העליון.
למידע נוסף ניתן לפנות לרשות הטבע והגנים: http://www.parks.org.il
תמונה מאתר pixabay.com
|