אודי ברקן | mako
1. מרגישים שאין לכם את הבקיאות לבחור בנתח הבקר הנכון ביותר לקדירה? אתם יכולים להשתמש בצוואר, כף, שייטל, צ'אך או וייסבראטן – אבל הכיף הגדול הוא שאתם לא באמת צריכים לשבור על זה את הראש. כל קצב יידע לעזור לכם לבחור את נתח הבקר הישראלי הטרי המתאים ביותר לצרכים שלכם.
2. אנחנו מכירים את הצורך הזה לבקש מהקצב להוריד את השומן שאתם רואים בנתח. מרגישים את הדחף הזה? תתגברו עליו. השומן שאתם רואים רק יוסיף לטעם של הקדירה.
3. לא משנה אם אתם חותכים את הנתח או שהקצב עושה את זה בשבילכם, חשוב לחתוך אותו לקוביות בגודל אחיד.
4. כלל ברזל שאסור אסור לשכוח: בתחילת העבודה הבשר לקדירה חייב להיות בטמפרטורת החדר.
5. כל קדירה מתחילה בצריבה של הבשר, את זה אתם בטח יודעים. אתם גם בטח מכירים את שאריות הבקר שנשארות דבוקות למחבת, שקצת עושות חשק לזרוק אותה לכיור ולהמשיך במחבת חדשה. אל תעשו את זה! השאריות האלה שדבוקות לתחתית המחבת אוצרות בתוכן טעמי בשר נפלאים – אז תמשיכו עם אותה מחבת. זה ישתלם לכם. הוסיפו שמן זית, ירקות, ויאללה.
6. אילו ירקות? הבסיס הוא כרישה, גזר, שום ובצל, אבל אפשר לגוון עם ארטישוק ירושלמי או כל ירק שרוצים. חשוב רק לחתוך אותם גדול, שלא ייעלמו בתוך התבשיל. כמה גדול? בערך בגודל של קוביות הבשר.
8. קדירות אוהבות בישול ארוך. חממו את התנור ל-150-160 מעלות, מוסיפים לתבנית עשבי תיבול לפי הטעם, מכסים ומשגרים ללפחות שלוש שעות בתנור. רוצים להנמיך עוד קצת את המעלות ולהשאיר את הקדירה בתנור כל הלילה? בהחלט אפשרי, ואף מומלץ.
– בוחרים נתח בעזרת הקצב, וחותכים לקוביות בגודל אחיד.
– צורבים את קוביות הבשר מכל הכיוונים במחבת חמה. מוציאים לתבנית.
– מוסיפים שמן זית וירקות וצורבים גם אותם. מוציאים לתבנית.
– מוסיפים למחבת יין, בירה או ציר, מגרדים את התחתית, ממליחים ומבשלים לצמצום.
– שופכים את הנוזל על הבשר והירקות שבתבנית ומוסיפים מים ועשבי תיבול.
– צולים בתנור על חום בינוני-נמוך לפחות שלוש שעות.