!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
up למעלה

קישואים ממולאים מחאלב עם בשר ישראלי

מצרכים
(4 מנות עיקריות או 8 מנות ראשונות)
250 גרם בשר טחון (צוואר או כתף)
8 קישואים קטנים ושמנמנים
1 כוס אורז ארוך
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
1/2 כפית קינמון
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
שמן
1 בצל גדול פרוס דק
1/2 ק”ג משמשים טריים מגולענים
אופן הכנה
בעזרת קישואן מרוקנים את הקישואים.
מערבבים את הבשר, האורז והתבלינים.
מחממים את השמן במחבת ומזהיבים מעט את הקישואים.
מוציאים את הקישואים וממלאים בתערובת, בלי להדק.
בסיר רחב מזהיבים את הבצל עם מעט שמן. מסירים מהאש ומפזרים על הבצל מחצית מהמשמשים. מסדרים מעל ובצפיפות את הקישואים הממולאים ומכסים ביתרת המשמשים.
מתחילים בבישול על אש נמוכה מאוד כדי שהמשמשים יפרישו נוזלים ולא ישרפו (כ-10 דקות). מכסים את הסיר ומבשלים כשעה. מוסיפים מעט מים, רק אם צריך. מגישים חם עם אורז לבן.
הערה: לא בעונה אפשר להשתמש במשמשים מיובשים שהושרו במים. במקרה כזה יש להוסיף כ-1/2 כוס מים בעת הבישול.

שווה לקרוא

תבשיל קציצות מבשר ישראלי בבהרת

תבשיל קציצות מבשר ישראלי בבהרת

  תבשיל צפון אפריקני שהוא…
קרא עוד
המבורגר אגוזים מבשר ישראלי בסגנון איטלקי

המבורגר אגוזים מבשר ישראלי בסגנון איטלקי

מצרכים (4 מנות) 750 גרם…
קרא עוד
המבורגר 200 ג’ קלי קלות מבשר ישראלי

המבורגר 200 ג’ קלי קלות מבשר ישראלי

  המתכון של דוריס קצבים…
קרא עוד
לחמא בעג’ין עם בשר ישראלי

לחמא בעג’ין עם בשר ישראלי

מצרכים (6 מנות) לבצק שמרים:…
קרא עוד
גודל פונט