!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
up למעלה

סלט בקר ישראלי וברוקולי

סלט בהשראת המטבח הסיני, אבל הולך טוב גם עם לחם וכוס בירה.
ארוחה קיצית.
מצרכים
(4 מנות)
300 גרם בשר קר צלוי או מבושל,
חתוך לקוביות קטנות או קצוץ
500 גרם ברוקולי טרי מפורק לפרחים קטנים
100 גרם אגוזי קאשיו קלויים

לרוטב:

2 כפות שמן
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ טבעי (או חומץ אורז)
½ כפית זנגוויל טרי, כתוש
1 כפית שמן שומשום
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל חריף יבש, כתוש

אופן הכנה
1. ממלאים סיר (לא מאלומיניום) במים, ממליחים קלות ומביאים לרתיחה. מכינים לצידו קערת מי קרח.

2. חולטים את הברוקולי במשך 3-4 דקות, מסננים ומעבירים מיד למי הקרח.

3. מערבבים את חומרי הרוטב.

4. מסננים שוב את הברוקולי ומערבבים עם הבשר והרוטב. משהים כחצי שעה. מפזרים למעלה את אגוזי הקאשיו ומגישים.

 

תמונה מאתר pixabay.com

שווה לקרוא

צלי קר מבשר ישראלי ברוטב פלפל קלוי

צלי קר מבשר ישראלי ברוטב פלפל קלוי

מאת: רפי אהרונוביץ חומרים ל-8…
קרא עוד
סלט תפוחי אדמה עם בשר כבוש

סלט תפוחי אדמה עם בשר כבוש

מצרכים (4 מנות) 200 גרם…
קרא עוד
פרוסות וייסבראטן עם סלט עגבניות צבעוני וצלפים

פרוסות וייסבראטן עם סלט עגבניות צבעוני וצלפים

מצרכים: לצלי: נתח וויסבראטן מבשר…
קרא עוד
סלט בשר ישראלי ותפוחי עץ

סלט בשר ישראלי ותפוחי עץ

מצרכים (4 מנות) כ-300 גרם…
קרא עוד
גודל פונט