!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
up למעלה

סטייק מבקר ישראלי במשרה רום

טבחי ניו אורלינס הרבו להשתמש ברום להשריית בשר נחות ולא טרי במיוחד, כדי לשמרו ולשפר את טעמו. כך הפך הרום לחלק בלתי נפרד מן הבישול באזור והיום משתמשים בו גם להכנת סטייקים משובחים.
מצרכים
(4 מנות)
4 סטייקים (פילה) במשקל 180 גרם כל אחד
שמן זית לטיגון
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות נענע טרייה קצוצה
מעט מלח

למשרה:

2 כפות רום (רצוי כהה)
1 כף שמן זית
2 שיני שום כתושות
6 גרגירי פלפל אנגלי שבור
מעט פלפלים חריפים יבשים כתושים
פלפל שחור, טחון טרי
1 כפית זרעי כוסברה כתושים

אופן הכנה
1. מערבבים את כל חומרי המשרה. מברישים את הסטייקים במשרה, מכסים ושומרים במשך לילה במקרר.

2. מוציאים את הסטייקים מהמקרר חצי שעה לפני הטיגון, כדי שיהיו בטמפרטורת החדר.

3. מערבבים שמן, מיץ לימון, נענע ומלח, ושומרים בצד.

4. מחממים מחבת כבדה ומטגנים את הסטייקים כדקה מכל צד. מקטינים מעט את הלהבה ומטגנים עוד 4 דקות מכל צד עד לדרגת עשוי למחצה. מעבירים לצלחת, מזלפים מעט מתערובת השמן והלימון ומגישים מיד. מקובל להגיש על יד הסטייק פירות טרופיים כמו אננס, פפאיה או מנגו, מושרים באותו משרה ומטוגנים קלות.

שווה לקרוא

אנטריקוט מבקר ישראלי בנוסח פטריק קים (קוריאני)

אנטריקוט מבקר ישראלי בנוסח פטריק קים (קוריאני)

מיקי ניר שף מלון דן…
קרא עוד
אסקלופ מבשר ישראלי בנוסח וינאי (שניצל)

אסקלופ מבשר ישראלי בנוסח וינאי (שניצל)

מצרכים (4 מנות) 4 פרוסות…
קרא עוד
פרוסות שפיץ צ’אך מבשר ישראלי צרובות עם בצלים מוחמצים

פרוסות שפיץ צ’אך מבשר ישראלי צרובות עם בצלים מוחמצים

נתח הצ'אך המוכר גם כצ'אק…
קרא עוד
טנזייה עם בשר בקר ישראלי

טנזייה עם בשר בקר ישראלי

מיקי ניר שף מלון דן…
קרא עוד
גודל פונט